dinsdag 14 december 2010

Suske en Wiske digitaal

Suske en Wiske bestaan 65 jaar en dat wordt gevierd met het stripalbum nummer 311. 'De stuivende stad' werd een audiovisuele strip met applicaties voor iPhone en iPad. Een wereldprimeur van Belgische makelij.


Suske en Wiske applicatie voor iPad en iPhone




Plaatje per plaatje


Vijftig minuten luister-, lees- en kijkplezier. Met de audiovisuele versie van het nieuwste Suske en Wiske album, De stuivende stad, wordt nog een stapje verder gezet om de digital natives te plezieren.Voor de jonge generatie is deze evolutie bijna vanzelfsprekend in een wereld vol bewegend beeld. Toch is deze audiovisuele strip niet hetzelfde als een animatiefilm. De applicatie toont de volledige strip plaatje per plaatje, waarbij acteurs en geluidseffecten te horen zijn en hier en daar bewegende beelden te zien zijn.

Uniek

De applicatie voor de iPhone en iPad werd ontwikkeld door het Gentse bedrijf Little Miss Robot.Volgens uitgever De Smedt is deze ontwikkeling waarbij beeld en geluid samengebracht worden in een applicatie, uniek in de wereld. Op korte tijd werd de Suske & Wiske-ap al 80.000 keer gedownload. Tot vandaag is het gratis te downloaden. Daarna zal de e-strip 3,99 (iPhone) of 4,99 (iPad) kosten. Voor de papieren versie van De stuivende stad werd een hoorspel gemaakt, die als audio-cd kan gekocht worden. Daarvoor werden acteurs als Vic De Wachter (als Jerom), Sien Eggers (als Sidonia) en Gene Bervoets (als Sus Antigoon) gevraagd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten